Tårnby Curling Klub turneringer 2023/24 


General info  

Alle spiller mod alle 1 kamp 

Der spilles 8 ender og kampen kan godt ende uafgjort.  

Vi spiller efter point, ender og sten systemet og en vundet kamp giver således 2 point, uafgjort 1 point.  

Alle kampe starter kl.19.15, med mindre andet er aftalt imellem holdene.  

Bliver man forsinket 10 min. Mister man 2 point i første ende. Efter 20. min. 2 point i anden ende og efter en halv times fravær tabes kampen.  

Sker det at et hold udebliver vinder man 5 ender med i alt 10 point og 0 point til det udeblivende hold.  

Hvis der bliver givet op før alle 8. ender er spillet, gives der til vinderholdet yderligere 2 sten pr. Ende. Husk at sætte de 2 point på scoretavlen på aftenen. Ikke X’er. 

Det er tilladt at bruge ekstra spillere, så længe at spilleren har betalt kontingent, og ikke spiller/har spillet med andre hold i turneringen. Dette gælder kun for klubhold. Parmix må ikke udskifte spillere eller bruge andre spillere end de 2 der var tilmeldt inden turnerings start.  

Alle kampe skal være afviklet inden sæsonen slutter.  

De 4 bedste hold spiller finalespil. Se datoer i Holdsport. 


Aflysning af kampe:  

Vær opmærksom på at klubkampe senest må aflyses kl.15:00, på selve kamp dagen. Dette er af hensyn til folk der kommer langvejs fra.  


Ændring af klubkamp:  

Hvis der skal ændres datoer for kampe, skal det ske internt imellem holdene. Kampene SKAL flyttes i holdsport også. Skriv også en mail med den nye dato til cup@taarnbycurlingclub.dk   

Dette gøres af ”træner” på holdet. Dette er for at sikre de rigtige hold på scoretavlerne. 

Vi så desværre sidste sæson at nogle ikke kunne finde ud af at finde tiden til at få spillet en flyttet kamp. Begge hold bør gøre en indsats for at fastsætte ny dato. Det hold der ikke kan spille på den første planlagte dato, skal komme med 3 forslag til nye datoer. Kan modstander holdet ikke nogle af de nye datoer, flyttes kampen automatisk til en fælles weekend, hvor manglende kampe afvikles. Møder 1 af holden ikke op denne weekend, taber det udeblivende hold. 


Scorekort og resultater: 

Vi bruger scoretavlerne til at registrerer i løbet af kampen. Herefter SKAL i et billede af resultatet til cup@taarnbycurlingclub.dk. Det er det vindende holds ansvar at sende billede. HUSK at lukke scoretavlen ned på tablet (tryk på X så siden lukkes helt), så der ikke er nogen der sletter scoren dagen efter når der er træning/selskaber! 

Holdene er selv ansvarlige for at få afviklet alle kampe. HUSK at det er op til de enkelte hold at dokumentere vundne/tabte kampe.  


Der spilles med den nye regel R7 - No-tick shot


Hvis forud for leveringen af ​​den sjette sten af ​​en ende, en leveret sten forårsager, enten direkte eller indirekte, en oppositionssten i Free Guard Zone (FGZ) som rører midterlinjen, flyttes til en off-centerlinjeposition eller til en position uden for FGZ, har det ikke-spillende hold mulighed for at:


(i) Fjern den leverede sten fra spillet, og udskift alle sten, der varfortrængt til deres positioner før krænkelsen fandt sted;

eller
(ii) Lad alle sten ligge, hvor de kom til at hvile.


Hvis stenen flyttes fra midterlinjen til en ude af spil position, så er FGZ regel R6(b) gælder. (5 guard rule)


Dette gælder ikke for kørestolscurling eller for mixed double konkurrencer.